De ce ai nevoie pentru triatlon

Echipamentul de antrenament pentru triatlon pentru începători

Deși participarea la curse de triatlon și antrenamentul pentru triatlon necesită o mulțime de echipament, nu trebuie să-ți golească buzunarul – mai ales atunci când începi. Șansele sunt că, până când ai o perioadă solidă sau două de antrenament și curse de triatlon, probabil nu vei ști ce echipament de top se potrivește cel mai bine nevoilor tale. Începe cu articole la mâna a doua, apoi upgradează pe măsură ce abilitățile tale și experiența cer. Dirt Bike și chiar magazinul local de biciclete pot fi resurse excelente pentru echipamente folosite cu grijă. Sau postează ceea ce cauți pe rețelele de socializare și poate vei inspira un alt sportiv să-și upgradeze propria bicicletă sau costum de neopren, oferindu-ți beneficiul unui echipament de mana a doua bine întreținut. Caută reduceri de sfârșit de an pentru biciclete dacă intenționezi să cumperi ceva nou.

Pentru înot

Costumul tău de competiție (trisuit) este ținuta pe care o vei purta pe toată durata înotului, ciclismului și alergării – este special conceput pentru triatlon, deoarece este realizat dintr-un material care se usucă rapid după înot și are o căptușeală integrată care va face mersul pe bicicletă mai confortabil, dar nu este suficient de groasă pentru a te face să te simți ca și cum ai purta scutec în timpul alergării. Alege ceva care se potrivește bine (se va întinde când este ud) și care are buzunare spatioase în spate pentru a ține geluri sau batoane și orice alte obiecte esențiale pentru cursă (de exemplu, un inhalator de salvare dacă suferi de astm). Fii atent la cusăturile care pot provoca iritații și duc la o frecare dureroasă în timpul cursei. Dacă planifici să concurezi în zone cu climă rece, un costum de neopren specific triatlonului, conceput pentru mobilitatea și flotabilitatea în înot, este fundamental. Ideal ar fi să faci un test de înot la un eveniment de simulare pentru a simți cu adevărat cum se potrivește costumul în apă – garantat că se va simți prea strâmt pe uscat. O pereche de ochelari care se sigilează perfect pe față (testează etanșeitatea în magazin înainte de a cumpăra) este singurul alt element indispensabil pentru înot.

Pentru bicicletă

O bicicletă este probabil cea mai mare achiziție pe care o vei face vreodată pentru triatlon. Concentrează-te mai mult pe confort și potrivire decât pe aerodinamică ca triatlonist începător pentru a te asigura că te bucuri de plimbare. Niciodată nu te urca pe bicicletă fără cască, echipamentul de siguranță obligatoriu pentru orice cursă. Ochelarii de soare sunt, de asemenea, imperativi pentru a-ți proteja ochii de insecte și de resturi de pe drum. Dacă vrei să faci mici îmbunătățiri, următorii pași ar putea fi oșa nouă, care poate crește nivelul de confort al aproape oricărei biciclete sau pantofi de bicicletă și cleme cu pedale corespunzătoare, care te vor conecta mai strâns la bicicletă și îți vor oferi beneficiile porțiunii ascendente a cursei de pedalat.

Bine de știut!

Ca parte a antrenamentului tău de triatlon pentru începători, consideră obligatoriu să stăpânești abilitățile de bază de întreținere a bicicletei, cum ar fi schimbarea unei anvelope dezumflate și ajustările minore ale derailleur-ului. Multe magazine de biciclete oferă cursuri de întreținere a bicicletelor, furnizându-ți un set de abilități valoroase și ușor de învățat pentru a evita să rămâi blocat în timpul antrenamentului sau al unei curse.

Pentru alergare

Pantofii de alergare sunt singura ta nevoie suplimentară pentru ultima parte a triatlonului – aceiași pe care i-ai purta pentru orice cursă de 10 km. Un upgrade simplu și ieftin care va păstra costumul de triatlon fără găuri de ace de siguranță este o centură de alergare pentru a ține numărul tău de concurs.

Bine de știut!

Deși o bicicletă de triatlon (TT) sau aerobarele atașabile pe ghidon nu sunt esențiale de la început, vei aprecia beneficiile lor în timp. Montați bicicleta pe un trainer înainte de a merge pe drum, permițându-ți să te obișnuiești cu poziția aerodinamică și să îți faci experiența de a intra și ieși din pedale pentru a evita căderea de tip “broască țestoasă”.

Sursa: https://www.outsideonline.com/health/training-performance/beginner-triathlon-training/